Strukton, Ballast Nedam en Albron zetten samen met The Blue Deal de basis voor The Green House, dé broedplaats voor circulariteit

 

Projectomschrijving

Onder leiding van de Rijksoverheid wordt een oude kazerne naast Utrecht centraal omgetoverd tot het nieuwe hoofdkantoor van de belastingdienst: De Knoop. In het kantoor komen bijna tweeduizend ambtenaren te werken.

Na een uitgebreide Europese aanbestedingsprocedure heeft het consortium R Creators de opdracht bemachtigd. Dit winnende consortium wordt aangevoerd door penvoerder Strukton, facilitaire dienstverlener Facilicom, architecten CePeZed en Rijboutt, interieurarchitect Fokkema & Partners en de bouw is uitgevoerd door Strukton en Ballast Nedam. The Blue Deal heeft binnen deze aanbesteding de belangrijkje rol van duurzame wegwijzer vervuld. Met de duurzame inzichten en verbanden van The Blue Deal heeft duurzaamheid het verschil gemaakt in het voorstel en is de opdracht aan consortium R Creators gegund. In totaal heeft The Blue Deal meer dan 100 duurzame maatregelingen in het programma gewogen en overwogen.

De duurzame integrale boodschap van The Blue Deal is gefocust op en rondom de werkplek, het bebouw en de omgeving. Daarnaast is het gebaseerd op zes disciplines: interieur, bouwfysica, architectuur, techniek, stedenbouw en dienstverlening. Tot slot is der gebruik gemaakt van het eigen circulaire programma van The Blue Deal om de duurzame wensen en eisen van de Rijksoverheid te vertalen naar mogelijkheden in het ontwerp.

ResultatenTGH

Dé broedplaats voor circulariteit welke het verschil maakt. Een revolutionair project. Door een vernuftig ontwerp is de gehele constructie hergebruikt en wordt het energiegebruik tot een minimum beperkt. Dit wordt gerealiseerd door o.a. een natuurlijke lichtinval, slimme-CO2 gestuurde installaties en een uitdagend zonne-energie ontwerp. Last but not least is een gezamenlijk Stimulering Investering Fonds met exploitant Albron gestart om samen met de overheid nog meer innovatieve circulaire impact te kunnen maken.

Over 15 jaar wordt het volledig demontabele complex elders hergebruikt en deels gerecycled. Van ontwerp tot exploitatie en hergebruik, alle betrokken leveranciers houden materialen in eigen bezit en nemen deze terug. Neem plaats aan een tafel en ervaar het. Van de menukaart tot werken en vergaderen in groene kassen. Zie www.thegreenhouserestaurant.nl voor meer informatie.

Sharing is caring!